postal-invitacio2 copia

PIQUÉ | Plural (del 7 de març al 5 de juny, 2020)

Josep Piqué Iserte (Montbrió del Camp, 1913 – 2012) estudià Arquitectura a la Universitat de Barcelona i va viure entre la Ciutat Comtal i el seu poble natal fins l’any 1954 en què fixa la seva residència a Reus.

La seva formació acadèmica, junt a la tasca com Arquitecte i els seus dots innats d’observació de la natura forjaren el professional i l’artista. El seu esperit inquiet i la pulsió expressiva el van acompanyar sempre. Va treballar múltiples disciplines: pintura, escultura, disseny de mobiliari, de catifes i tapissos, collages, etc., i, fins i tot, es pot dir que va arribar a practicar-ne una de pròpia: la piquégrafia.

Fa incursions al món de la música i composa peces breus per a piano que han estat enregistrades en CD: Música contada (2003) i Divertiment (2019).

Va pertànyer al grup artístic ARA -Artistes Reusencs Actuals-, creada el 1960 sota el lideratge de Ramon Ferran amb la voluntat d’innovar el llenguatge artístic i explorar nous camps d’expressió.

Josep Piqué és va moure sempre en els diferents espais artístics amb una total llibertat personal i creativa. El seu estil pictòric i escultòric és singular i inconfusible.

L’artista va morir als 99 anys. La seva és una llarga trajectòria dedicada a l’art. Les seves creacions ens han romàs i el transcendeixen per mostrar-nos la seva contemporaneïtat, el seu caràcter sempre líric, gairebé musical, sorgides d’una sensibilitat artística integral.

PINTURA-18-225x300

DSCN1727-300x237

46-016-223x300

aP1100272web

 

Més informació a: https://fundaciopiqueart.cat/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>