Bayod Serafini y Conxa Bravo (del 29 de abril a junio)

L’obra de Bayod Serafini i Conxa Bravo es desenvolupa creant tot un llenguatge personal, sensible i simbòlic, que ens apropa al món surrealista, però també a la nostra essència primitiva, i que han anat creant al llarg de la seva estesa carrera com artistes.

Impromptus de la Memòria” forma part de la darrera producció pictòrica de l’artista Carles Bayod Serafini. Es hereva de la sèrie Africà en la que va començar a integrar en l’obra, la pròpia representació de la memòria. La  representava amb la empremta que deixa la part posterior del cap, per allò de “caure de memòria” (caure d’esquena pegant de cap a terra).

En la sèrie Africà expressava l’herència cultural que resta en la nostra memòria arcaica. En canvi, en “Impromptus de la Memòria”, el que ha volgut representar es la informació espontània i emocional, que apareix en provocar a la memòria arcaica sense filtre cultural. En totes elles però, apareix també l’esmentada empremta de la memòria, representada amb aquest tromper l’œil, amb aquesta petita cavitat, que composa i dona vida a totes les obres, com dient; “…es el meu recordar que conforma el meu esser emocional”. Es un recordar sense formes ni paraules, que forma part de mi, de tu, d’ell, de tots…

 

6 - Impromptus de la Memoria acrilic s. paper 33x46 cm.    11 - Impromptus de la Memoria acrilic s. paper 33x33 cm.

16 - Impromptus de la Memoria acrilic s. paper 23x23 cm.    17 - Impromptus de la Memoria acrilic s. paper 23x23 cm.

23 - Impromptus de la Memoria acrilic s. paper 12x12 cm.     31 - Impromptus de la Memoria acrilic s. paper 12x12 cm.

 

 

La pintura de Conxa Bravo és essencialment mediterrània, vibrant i poderosament acolorida. Els seus quadres es reconeixen fàcilment gràcies a un llenguatge simbòlic inventat per l’artista: àngel, llop, dona embarassada, mitja lluna, fauno barbut, serp, la mà de la dona casada, etc., són sàviament situats en l’espai pintat. A tot això s’afegeix un cromatisme atrevit, exuberant que revelen la personalitat de Conxa Bravo. Es tracta d’una obra sensitiva on la poesia es conjuga amb una forma elaborada de llenguatge primitiu.

1web     2web

3web     7web

8web     12web

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>